KYRRE MOSLETH. Norges ukronede konge av EGM, (Elektronisk Gamlis Musikk), er ute med ny single. Den er preget av tiden vi er inne i, med restriksjoner og nedstengning.
Den heter KLAUSTROFOBI.
(Fra Wikipedia). Klaustrofobi er angst for innestengte/lukkede rom, som for eksempel heiser. Den som har en slik fobi vil selv være klar over det og normalt forsøke å unngå trange, mørke rom. Klaustrofobi er vanlig, og mange som har denne type fobi som unge klarer i løpet av tiden å komme over det uten noen bestemt behandling.
Her er noen ord om låta fra «Kongen» selv:
Døra smalt igjen i midten av mars 2020, og har vært stengt siden for enkelte av oss. Viruset satt en stopper for nærmest all aktivitet i byen, alt var hysterisk smittefarlig og det eneste trygge stedet var bak den lukkede døra. Lock-down overalt, spillejobber kansellert, økonomisk krise for et samlet musikkmiljø.
Jeg er et sosialt dyr, for min del var det å bli sittende innesteng i ukevis omtrent som jeg ser for meg et møte med Ullersmo fengsel. Det varte i åtte uker, alt var usikkert. En gradvis åpning utover sommeren hjalp noe, nå i begynnelsen av mars 2021 er det på´n igjen.
For å bevare litt sinnsro og forstand satt jeg meg til å komponere og produsere musikk. Det gjorde livet litt lettere, og et av resultatene foreligger nå med sangen «Klaustrofobi». En stemningsrapport fra våren 2020. Skrevet i dyp engstelse for hva dette viruset var, hvor lenge det ville vare og hvor sjuk jeg ville bli hvis jeg fikk det. Full av skavanker og midt i alle risikogrupper som jeg er.
Nå kjenner jeg på det igjen, selv om det var vesentlig verre for et år siden. Jeg kjenner et savn av en normal tilværelse. De enkle tingene. Gi en klem, få en klem, sitte med en utepils og juge en skvett med kompiser, ikke måtte passe på den fordømte meter´n hele tida.
Her er «Klaustrofobi», en sang om å «klore høl i veggene».
Kyrre Mosleth, mars 2021